MINDEN, AMIT A MOSÓVÍZRŐL TUDNI KELL

Kevesebb víz, nagyobb öröm
Nem minden mosógép egyforma. Két azonos dobméretű gép vízfogyasztása eltérő lehet. Például pamut programon az Amica mosógépek 40 és 60°C-on mindössze 39 liter vizet fogyasztanak, míg a régebbi modellek vízfogyasztása akár 50 liter is lehet. Amica mosógépek átlagos éves vízfogyasztása 9000-10000 liter, régebbi modellek vízfogyasztása pedig ennek a 2-2,5-szerese. Ez évente több tízezer forinttal csökkentheti az Ön vízszámláját.

Mosási megtakarítás
Egy modern, víztakarékos modell megvásárlása után fontos odafigyelni mosási szokásainkra. Egyes számú szabály: csak akkor indítsa el a mosógépet, ha elegendő ruha gyűlt össze. A mosógép túlterhelése azonban megnövekedett víz- és energia-felhasználáshoz és elégtelen mosási eredményhez vezethet. Ez az egyik leggyakoribb oka a mosógépek meghibásodásának. Ne tegyen se túl sok, se túl kevés ruhát a mosógépbe! A költségek további csökkentése érdekében a legmakacsabb foltokat kimoshatjuk előre kézzel, és beállíthatunk alacsonyabb hőmérsékletű mosási ciklust.

Aggodalomra ad okot a kemény víz?
A mosásra használt víz a mosógépre és a mosási eredményre is hatással van. Kemény vízzel több mosószer fogy, és kevésbé lesz tiszta a ruha. A mosógép alkatrészeit, például a leeresztőcsövet, a fűtőszálat vagy akár a dobot is károsíthatja. Házi tesztkészlet alkalmazásával ellenőrizhetjük a vízkeménységet. Kemény vagy közepesen kemény vízhez vízlágyítószerek alkalmazása ajánlott. Szűrő beépítése is jó megoldás lehet a csőbe.