BIZTONSÁG A KONYHÁBAN

A lakás felfedezése óriási kaland a kicsiknek. Amint képesek felállni, azonnal elkezdenek kincsek után kutakodni a szekrényekben és fiókokban. Elbújnak az asztalok alá, és benéznek minden zugba. Minden olyan izgalmasnak tűnik! És mindig a háztartási gépek a legérdekesebbek! Hogyan nyújthatunk tökéletes biztonságot gyermekünk számára?


Meleg, forró, tűz!
A főzőlapok és sütők okozzák a legtöbb gondot. A gyermekek megégethetik magukat, vagy bekapcsolhatják a készülékeket, amikor nem figyelünk. Gázfőzőlapoknál további veszélyt jelent a gázszivárgás, ha a láng például huzat miatt kialszik. Szerencsére az Amica készülékei lángőrrel vannak felszerelve.


Biztonságos főzés
Az indukciós főzőlap az egyik legbiztonságosabb megoldás a konyhában, különösen, ha gyermekek nyüzsögnek körülöttünk. A főzőlap kizárólag azt a részt melegíti fel, ahol a serpenyő van, jelentősen csökkentve ezáltal annak kockázatát, hogy gyermeke megégesse magát. Az Amica főzőlapok gyermekzárral is el vannak látva. Miután az érintős vezérlőpanellel elzártuk a főzőlapot, kisgyermekek nem tudják azt bekapcsolni, illetve nem tudják megváltoztatni a főzési beállításokat. Gázfőzőlapoknál az a fő veszély, ha a láng véletlenül kialszik.


Pro Baby Rendszer
Gyermekek égési sérüléseinek megelőzése érdekében az Amica sütők extra biztonsági jellemzőkkel vannak ellátva. Az ajtózárnak köszönhetően gyermekek nem tudják kinyitni a sütőajtót működés közben. Amiatt sem kell aggódnunk, hogy gyermekünk esetleg megérinti a forró sütőt, mivel az I-cool előlap-rendszernek köszönhetően az üveg előlap hőmérséklete nem megy 35 °C fölé. Ezt speciálisan kialakított ventilátor és a sütő ajtajában lévő üveglapok biztosítják.
Az Amica gépek további biztonsági elemeivel a készülékek használata könnyű, így nyugalmunk garantált. Miközben gyermekei játszanak, Önnek csak arra kell odafigyelnie, hogy ne égjen oda az étel.