HŰTŐSZEKRÉNYEK: A KONYHA KIRÁLYAI

Hűtőszekrény vásárlásakor arra is gondolni kell, mennyi hely áll rendelkezésre a konyhában. Ez határozza meg a készülék méreteit: magasságát, szélességét és mélységét. További szempont az is, hogy beépített vagy szabadonálló modellt szeretnénk. Az ajtó nyitási irányáról sem szabad megfeledkeznünk. A konyhai munka megkönnyítése érdekében a fogantyúnak karnyújtásnyira kell lennie.

Harmonikusan beépítve
Elsősorban akkor érdemes beépíthető hűtőszekrény vagy fagyasztó mellett döntenünk, ha szeretnénk kihasználni a hűtőszekrény fölötti helyet. Egy beépített készülék remekül illik egy minimalista konyhába, ahol a háztartási gépek és egységek előlapja egységes, sima felületet alkot.

Büszkén elkülönítve
Ha csak régi hűtőszekrényünket szeretnénk lecserélni, és nem édekel minket a beépíthetőség, akkor kereshetünk szabadonálló modellt. Ez esetben ki kell választani a színt. Az Amica számos színlehetőséget kínál, például fehér és inox szín is választható. Az ajtón lévő érintőképernyős panel teljessé teszi a vizuális hatást, és megkönnyíti a használatot: hasznos funkciók, például SuperFreeze, SuperCool és Holiday funkciók beállításához nem szükséges kinyitni a hűtőszekrényt.

Nagy igények, nagy hűtőszekrények
Az Amica hűtőszekrény kínálatában különféle méretű és magasságú egységek mellett kisméretű, egyajtós hűtőszekrények és fagyasztóegységek, hagyományos kétajtós egységek (külön hűtőajtóval és fagyasztóajtóval), illetve side-by-side egységek is megtalálhatók.

A hűtőszekrény méretét általában háztartásunk szükségletei határozzák meg. Minél nagyobb a család, annál nagyobb hűtőre van szükség. Egy nagyméretű hűtő megkönnyíti életünket, ha ritkábban vásárolunk be nagyobb tételeket. A tágas hűtők és fagyasztók, különösen a side-by-side modellek szintén remek megoldást nyújtanak, ha nincs pincénk vagy kamránk. Az Amica hűtőszekrényeiben található FlexiSpace rendszer segítségével átrendezhetjük magunk a hűtő belsejét, hogy több tárolóhelyünk legyen.