VÍZ ÉS MOSOGATÓGÉP – TÖKÉLETES PÁROSÍTÁS

Edények és serpenyők kézi mosogatásával akár napi 107 liter* víz is fogyhat, míg az Ön kezén a bőr kiszárad, és időigényes feladat. Nyilvánvalónak tűnik a mosogatógép-vásárlás, mivel jelentős megtakarításokat eredményezhet. De milyen megtakarításokat?


Akár 97** liter vizet is megspórolhat
Egy mosogatási ciklushoz — az Amica mosogatógép méretétől függően – 8,5-10 liter víz szükséges. Ugyanilyen mennyiségű edény kézi mosogatása során akár 107 liter víz is fogyhat! Csupán fazekak és edények mosogatásához a mosogatóban meglehetősen sok forró vízre van szükség, ami majdnem háromszor annyiba kerül, mint a hideg víz!
Ön nyilvánvalóan spórolni szeretne. Hogyan tud spórolni? Hiszen a mosogatógépnek áramra is szüksége van, ami szintén pénzbe kerül. A mosogatógép áramot használ a víz felmelegítésére, azonban ha Ön „A+++” besorolású gépet vásárol, akkor komoly megtakarításokkal számolhat. Az „A” osztályhoz képest egy „A+++” besorolású készülék 93 kWh-val kevesebbet fogyaszt. Ez az energiakülönbség fordítható vízforralásra elektromos vízforraló kannában – akár 540-szer –, vagy csökkentheti villanyszámláját.


Ellenőrzés alatt a víz
Aggódik, hogy a mosogatógép esetleg elárasztja vízzel a konyháját? Az Amicával ez biztosan nem fordulhat elő! Mosogatógépeink speciális védelemmel vannak ellátva: az Aqua Stop rendszer megakadályozza, hogy folyadék jusson ki a mosogatógépből. Nyugodt lehet afelől, hogy váratlan meghibásodás esetén sem az Ön ingatlanát, sem szomszédai ingatlanát nem önti el a víz.


Vízkeménység és a mosogatógép biztonsága
A mosogatógép bekötése előtt ellenőrizze otthonában a vízkeménységet! Ezt egy vízkeménységmérő tesztpapírral Ön is könnyedén elvégezheti. Az Ön csapjából folyó víz közepes keménységű, ha a kalcium-karbonát (CACO3) koncentrációja köbdeciméterenként meghaladja a 180-at. Minél magasabb ez az érték, annál keményebb a víz. Miért kell ellenőrizni a víz keménységét? Ennek ismeretében Ön a vízkeménységhez állíthatja a mosogatógépet, és leellenőrizheti, hogy mindig megfelelő mennyiségű mosogatósót adagol.

Minden kérdését megválaszoltuk? Reméljük igen, és reméljük, hogy élvezi otthonában az Amica mosogatógépek egyikét.

*A kézi mosogatás ellenőrzése otthoni körülmények között történt, de különböző háztartásokban ez az adat eltérő lehet.
**Az egyszerű mosási ciklus egy terítéket - süteményes tányért, lapostányért, csészét, csészealjat, poharat, villát, kést, kanalat és teáskanalat - foglal magába. Lehet benne továbbá kisméretű tálaló tál, tányér és merőkanál.